Een wereld zonder conflicten waar iedereen zichzelf mag zijn en rechtvaardige kansen krijgt, mag geen droom blijven.

Ik ben Eric De Swaef en woon in Schoten centrum. Als één van de oprichters van Groen Schoten in 1982 ben ik verheugd vast te stellen dat er op onze lijst heel wat jonge mensen staan die actief en met veel idealisme willen werken aan een groene en leefbare wereld. Daarom wil ik als lijstduwer deze kandidaten volop ondersteunen. Zij verdienen jouw stem om een betere toekomst uit te bouwen.

Ik heb het geluk gehad heel wat jaren als gemeenteraads- en OCMW-raadslid actief te kunnen zijn in onze mooie gemeente.

Als lid van het bijzonder comité sociale dienst heb ik de laatste jaren kunnen vaststellen hoe moeilijk het is juiste keuzes te maken en je in te leven in de problemen en zorgen van heel wat mensen die het moeilijk hebben in onze maatschappij. Het zijn er spijtig genoeg meer dan je denkt. Daarom blijft het belangrijk als gemeente voldoende inspanningen te doen om deze mensen te begeleiden en te ondersteunen. Meer sociale woningen, betaalbare huurwoningen, voldoende doorgangswoningen, ondersteuning sociale kruidenier e.d. zijn noodzakelijk.

Ik stel spijtig genoeg ook vast hoe moeilijk het is geworden om goede en juiste info te vinden. Op sociale media wordt heel wat nepnieuws verspreid waardoor veel mensen verkeerde keuzes maken en de gemakkelijke weg van de extremen beginnen te volgen. De 'anderen' steeds de schuld geven en mensen aansporen alleen aan zichzelf te denken is niet de goede weg.

De enige oplossing om dit te voorkomen is samenwerken en onze bewoners actief te betrekken en te informeren over wat er allemaal leeft en gebeurt in onze gemeente.

Ik ben me er sterk van bewust dat de klimaatproblemen de levenskwaliteit van onze nakomelingen en van de hele wereld sterk bedreigen. Daarom is het nodig om niet meer te treuzelen en de problemen effectief aan te pakken. Dat dit invloed zal hebben op onze levenswijze is niet te vermijden, maar voortdoen zoals we nu bezig zijn is geen optie meer. Tijd dus om 'anders' maar 'beter' te leven.

Andere Kandidaten