Jumbo/Hubo

16 Februari 2023

Jumbo/Hubo

Ook in dit dossier mist het college weer veel kansen.- Peter Arnauw

Op zich hebben we geen probleem met een Hubo op deze plek. Een Jumbo in de Sluizenstraat plannen is echter vragen voor problemen. Het aantal auto’s neemt in deze straat almaar toe doordat dit nu een echte invalsweg is geworden. Daar auto’s laten opdraaien, en al zeker in de bocht, is heel gevaarlijk. Bovendien gaat deze keten hier rechtstreeks concurrentie aan met de middenstand 100m verder en zijn we in Schoten al ruim voorzien met nu al 5 supermarkten op nog geen kilometer van mekaar.

Uiteraard heeft Groen Schoten bezwaar ingediend tegen deze plannen. Er worden veel kansen gemist en wij begrijpen niet dat dit college dit niet inziet. Als er dan toch gebouwd moet worden, dan zet je daar ineens beter een verdieping woningen op, onze ruimte is al te beperkt om ze te versmossen. Bovendien zou onze gemeente ineens in onderhandeling kunnen gaan om een fietsbrug over de Sluizenstraat te maken Zo zou het probleem van het gevaarlijke kruispunt aan de Geuzenveldenstraat meteen opgelost zijn.

Maar ook hier zou water weer een bepalende factor kunnen spelen: de Brakkenbeek wordt in deze plannen maar vaag aangeduid; iets dat in deze tijd echt niet meer kan: de beek kan een serieuze meerwaarde betekenen voor de omgeving.

Om ons volledig bezwaarschrift te lezen: klik hier 

Op de hoogte blijven van dit dossier? Klik dan hier!