Groene Pluim 2020 voor Parkbistro Orangerie De Vlinder

02 Februari 2020

Groene Pluim 2020 voor Parkbistro Orangerie De Vlinder

Op zaterdag 1 februari 2020 hield Groen Schoten zijn nieuwjaarsreceptie in het Gelmelenzaaltje met veel volk. Daar ontving Lunchroom Steffie voor hun innovatieve sociale concept de Groene Pluim 2020 uit handen van Groen voorzitter Meryem Almaci.

Hoe ver kan ouderliefde gaan? Héél ver, zo blijkt. Met een verstandelijke beperking vond dochter Steffie het lastig om een job te vinden. Dus gaven Anita en Patrick hun job op en stapten ze mee in de droom van hun dochter. “Veel mensen verklaarden ons zot”.

Pas na het winnen van de BizzBuzz award — de prijs voor het meest opvallende concept op vlak van sociaal ondernemen — werd de droom pas écht tastbaar. “We wisten het echt niet. Willen mensen wel bediend worden door mensen met een beperking?”

Hard werken? Absoluut. Spijt? Nog geen seconde. Anita: “Om onze dochter Steffie vandaag te zien rondflaneren als de CEO van Lunchroom Steffi: da’s een echt genot. Daar doen we het voor.”

Steeds welkom in Parkbistro Oranjerie De Vlinder!
www.oranjeriedevlinder.be

 

Elk jaar zetten we een Schotenaar of een Schotense vereniging in de bloemetjes die volgens de leden van Groen Schoten verdienstelijk is voor onze gemeente op sociaal en ecologisch vlak.

De genomineerden dit jaar waren:

  • Sint-Filipusschool voor het plaatsen van zonnepanelen
  • Lunchroom Steffie/Parkbistro Orangerie De Vlinder voor hun innovatieve sociale concept
  • Jef Rombouts voor zijn jarenlange inzet voor een leefbare Voorkempen

Zij stelden zichzelf en hun project kort voor. Jef wat langer. Een dikke proficiat voor alle kandidaten! Wat een inzet.
Daarna volgde de stemming door alle aanwezigen.

Marc Rombouts maakte een mooi filmverslag van deze fijne dag:

Voorzitter Meryem Almaci had het in haar toespraak over het belang van een warme samenleving en vond dit treffend verwoord in de projecten voor de Groene Pluim. Het werd nog warmer toen Jef Rombouts haar een Deuzelds hartje toestak!

Tot slot hield onze nieuwe voorzitter zijn nieuwjaarsspeech.
Harald Gjertsen: "Wij zijn de partij van gelijkheid en diversiteit daar zullen wij nooit een toegeving op doen. Ook niet onder druk van sociale media, waar het steeds gangbaarder wordt om elkaar den duvel aan te doen. Nee tegen racisme, nee tegen discriminatie, nee tegen haat en nee aan de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen."

Harald Gjertsen: "Het positieve is dat wij er in Schoten niet alleen voor staan. Neem de kandidaten voor onze Groene Pluim. Zij bewijzen dat het kan. Om van Schoten een betere plek maken van onder uit.

Iedere Schotenaar is welkom om zich mee achter onze positieve beweging te scharen. Hoe meer betrokkenheid hoe sterker we staan om anders te doen in Schoten.

Lees de speech van Harald