N-VA/VLD meerderheid zet oppositie buitenspel

23 Juli 2020

N-VA/VLD meerderheid zet oppositie buitenspel

Dat gemeenteraadsleden van een meerderheid jaknikkers zijn komt wel meer voor, maar steeds meer trekt het college alle macht naar zich toe. Er zijn in de gemeenteraad van 23 juni alweer drie zaken 'gedelegeerd' naar het college.

Voortaan heeft de gemeenteraad niets meer te zeggen op het aanpassen van retributies. Ook over de samenstelling van het managementsteam: we zullen achteraf wel op de hoogte gebracht worden.
Maar het ergste van al: waar bedragen van 30.000 euro in het verleden al een zaak waren voor het college, beslisten de stemvee-schaapjes van de N-VA/VLD meerderheid dat de gemeenteraad vanaf nu bedragen onder de 140.000 euro niet meer moet goedkeuren. Een ongeziene en schandalige verhoging!
Volgens het N-VA/VLD college omdat Europa dit toelaat. Dat een grote stad deze limiet toepast is normaal, maar niet voor een gemeente als Schoten.

Gemeenteraadslid voor Groen Peter Arnauw: "De gemeenteraad geeft op deze manier heel veel macht af aan het college en de oppositie wordt weeral buitenspel gezet."