Nieuw bestuur voor dynamisch Jong Groen

20 Januari 2019

Nieuw bestuur voor dynamisch Jong Groen

Nu Jong Groen medeoprichter Olivier Coppens zijn eed als gemeenteraadslid heeft afgelegd, is het tijd om met Jong Groen Schoten aan de slag te gaan. Recent kozen we een nieuw bestuur. Jong Groen Schoten zet sterk in op gendergelijkheid en koos voor een co-voorzitterschap tussen Nathalie Dewitte en Jelmer Snoeys. Daarboven kreeg de groep ook een peter.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen hebben de jongeren van Groen Schoten het uitstekend gedaan. Samen verzamelden de jongeren een kleine 1100 stemmen

Maya, Peter en Eric werden verkozen om de drie zetels in de gemeenteraad te bekleden. Bleek echter dat de broer van Eric, Paul De Swaef, meer voorkeurstemmen had en schepen wordt. Onze Eric mocht dus niet meer zetelen waardoor een brok aan ervaring de gemeenteraad verlaat.

Als Jong Groen Schoten zijn we hierin verdeeld. Aan de ene kant is deze regel in deze specifieke casus achterhaald. Het is bedoeld om familiale monopolies in de gemeenteraad te voorkomen. Echter is er in dit geval moeilijk sprake van een monopolie. De broers zitten in twee verschillende partijen en houden er inhoudelijk andere ideeën op na. Aan de andere kant zijn we als Jong Groen Schoten wel blij dat onze gewezen voorzitter Olivier Coppens de uiteindelijke opvolger is van Eric. Olivier zal de thema’s jeugd, sport en milieu extra in de gaten houden.

Jelmer Snoeys quote: "Ik wil me inzetten voor de toekomst van alle jongeren. Ze zouden niet bezig zijn met politiek maar dat geloof ik niet. In Brussel zagen we onlangs het tegendeel. Het wordt tijd dat jongeren ook een stem krijgen. Nu mijn goede vriend Olivier in de gemeenteraad zit kunnen we in Schoten deze stem sterker dan ooit doen klinken!"

Doordat Olivier zetelt wordt het bestuur herschikt. We verkozen Nathalie Dewittte tot voorzitster in co-voorzitterschap met medeoprichter Jelmer Snoeys. Het is een duo vol pit, kennis en goesting om het groene gedachtegoed aan de jonge man en vrouw te brengen. Zij maken ook deel uit van het bestuur van Groen Schoten en kunnen zo de acties, wensen en gedachten van Jong Groen aanbrengen. Verder verkozen we Harald Gjertsen tot penningmeester en besloot de eerder vernoemde Eric De Swaef in te gaan op vraag van de jongeren om peter te worden van de groep. Als groep zijn we dusdanig gegroeid dat we zijn kennis, ervaring en ondersteuning heel hard kunnen gebruiken.

In 2019 kan je op ons rekenen voor een groener, menselijker en eerlijker Schoten.

Contacteer Jong Groen Schoten