Mistroostig voetbalpleintje Cogelshof

31 Mei 2018

Mistroostig voetbalpleintje Cogelshof

Jong Groen trok op zaterdag 26 mei naar het park Cogelshof op de Deuzeld. Het park ligt er goed bij en veel kinderen speelden in de speeltuin. Niets aan de hand. Er werd gevoetbald door enkele jongeren.  

Wat ons opviel was geen drugsprobleem of overlast, wel een verkommerd pleintje. We spraken de jongeren aan. De basketringen zijn al meer dan een jaar weg en de doelen voor voetbal hebben geen netten meer. Ze hadden al heel lang niemand meer van de gemeente gezien. De jeugddienst deed geen belletje rinkelen.

Hier ligt voor ons het probleem. Hoe kan je van jongeren verwachten om niet te gaan rondhangen als hun speelterrein niet wordt onderhouden? De grote appartementen in de buurt hebben vaak geen tuin, waardoor jongeren naar dit mooie park afzakken. Voetbal is overal ter wereld een verbindende factor. De jongeren waren duidelijk zeer enthousiast, maar hun voetbalpleintje is mistroostig.

Nu enkele maanden voor de verkiezingen ook het Vlaams Belang weer een jongerenafdeling heeft, kan de Schotense jeugd qua aanbod niet meer klagen. We zijn als Jong Groen verheugd dat de meeste jongerenpartijen weer bestaan in Schoten.

Zodra we het artikel over hun eerste actie lazen, veranderde de stemming jammer genoeg. Met de titel ‘Gemeente schiet tekort in wijk Deuzeld’ kunnen we in se nog mee akkoord gaan. Er valt wel wat te zeggen over hoe deze wijk zich verhoudt tegenover andere op gebied van sportinfrastructuur en speeltuinen.
Jong Vlaams Belang kaart een probleem aan, maar trekt dan meteen een zeer voorspelbare kaart. Het probleem in het Cogelspark zijn volgens hen allochtone jongeren. Volgens een eigen onderzoek klaagt de buurt.

Wij concluderen dat we eerst het onderzoek van Jong Vlaams belang willen zien. Het is zeer gemakkelijk om zomaar met een vinger te wijzen naar de ‘allochtone’ jeugd. Dit is totaal naast de kwestie en voorspelbaar van Jong Vlaams Belang.

We vragen ook aan de jeugddienst om een jeugdwerker naar het park te sturen zodat zij eventuele problemen veroorzaakt door jeugd kunnen verhelpen. We vragen een jeugdwerker, geen GAS-ambtenaar! Jong Groen zal zeer binnenkort overgaan tot actie, de jeugd van Deuzeld verdient in tijden van een wereldkampioenschap ook een wereldveld! Wordt zeker vervolgd...