Groen zet gestage groei verder

27 Mei 2019

Groen zet gestage groei verder

Op een heel aantal plekken, zeker in de steden, doet Groen het heel goed. In Brussel zijn we de grootste partij. Ook in Gent en Leuven. Op veel andere plaatsen zetten we een ongelofelijke score neer. In Schoten hebben we die vooruitgang niet kunnen realiseren. Voor het Vlaams Parlement stemden de Schotenaren flink rechts: 40,2% N-VA en 22,6% VB. Groen volgt als derde met 8,8%. Groen boegbeeld voor Schoten Peter Arnauw kreeg 3014 voorkeurstemmen maar geraakte niet verkozen.  Waar we meebesturen bewijzen we dat groene oplossingen werken. Het groene recept werkt en werpt vruchten af. Het doet de samenleving herademen, letterlijk en figuurlijk.

Groen voorzitter Meyrem Almaci: "We mogen als partij fier zijn op deze uitslag. We zetten onze gestage groei verder. Waar andere partijen het moeilijk hebben, gaan wij voor de vierde keer vooruit en dat met positieve en hoopvolle oplossingen.

Er zijn ook donkere wolken. De teleurstelling en frustraties van de bevolking over het gevoerde beleid hebben geleid naar een klinkende overwinning van het VB. Ook naar deze kiezers moeten we luisteren en hen niet wegzetten als onwetend. Ze maken zich zorgen over wat de toekomst brengt. We moeten hun onzekerheden en angsten beantwoorden in plaats van vergroten. Hier rust een verantwoordelijkheid voor alle partijen, ook de onze."

Meyrem Almaci: "Het is duidelijk dat een politiek van angst en verdeeldheid de onzekerheid vergroot. Wij staan voor een politiek van hoop en samenwerking. Ik wil oproepen om meer bruggen te bouwen en samen op een andere manier aan politiek te doen. We engageren ons om altijd deel te zijn van de oplossing."

Aan al onze kiezers, militanten en vrijwilligers, duizendmaal merci!


Resultaten Vlaams Parlement - kieskring Antwerpen 

Resultaten Vlaams Parlement - gemeente Schoten