Groen presenteert kandidaten voor verkiezingen

01 Juni 2018

Groen presenteert kandidaten voor verkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 komen in zicht. Op een ledenvergadering van eind februari heeft Groen Schoten transparant en democratisch de eerste 8 en de lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen aangeduid. Ook andere zichtbare plaatsen werden vastgelegd.

Met een divers en jong team gaan we de campagne aftrappen. Deze vernieuwde ploeg bestaat uit kandidaten met engagement, goesting en ervaring. Maya De Backer zal de lijst trekken, samen met Peter Arnauw, Eric De Swaef, Elke Van de Vel, Olivier Coppens en Marrit Huysmans. Nelle De Winter wordt lijstduwer.

Met Groen Schoten willen we de lat hoog leggen en bouwen aan een gezonde, groene en sociale gemeente. Wij kiezen voor een gemeente waar iedereen, van jong tot oud, zich veilig kan verplaatsen, waar de natuur wordt beschermd en waar plaats is voor ontmoeting en aangenaam samenleven, onafhankelijk van je afkomst. Een gemeente waar elk kind en jongere zich thuis voelt en een plaats vindt op school of in een jeugdvereniging. Een gemeente waar de lokale economie bloeit. Een gemeente die bewust kiest voor duurzaamheid en energiebesparing in de strijd tegen klimaatverandering. Een gemeente die een krachtdadig armoedebeleid voert. Dat is waar wij met Groen voor kiezen, en samen veel Schotenaren met ons. Met iedereen die een sociaal en gezond Schoten een warm hart toedraagt, willen wij verder resoluut aan de toekomst werken.

De komende maanden zullen wij de volledige lijst verder samenstellen, ons programma afwerken en speerpunten lanceren.

De plaatsen zoals vastgelegd door de leden van Groen Schoten:

1. Maya De Backer
2. Peter Arnauw
3. Eric De Swaef
4. Elke Van de Vel
5. Olivier Coppens
6. Marrit Huysmans
7. Emile De Decker
8. Ingrid Wallaert

15. Laura Dewitte
16. Jelmer Snoeys

30. Linda Mertens
31. Nelle De Winter

 

Op de foto van links naar rechts: Elke, Marrit, Nelle, Peter, Maya, Eric, Olivier