Verbod op gokreclame

13 Mei 2022

Verbod op gokreclame

Groen Schoten neemt akte van het koninklijk besluit van minister Van Quickenborne. In de kranten verklaart hij het volgende: “Het constante bombardement van reclame die verslaving in de hand werkt, ook bij jongeren, moet stoppen.” En daar heeft hij overschot van gelijk. 

Onze fractie sprak het bestuur hier al meermaals op aan. Ook in Schoten kan je al een tijdje gokreclame vinden op de gemeentelijke reclameborden. Raadslid Brecht Verwulgen haalde dit onlangs nog aan in de gemeenteraad. Ook zijn voorganger en oud-raadslid Olivier Coppens hekelde dit probleem in het verleden. Helaas bleef de oproep van onze partij om deze reclames te weren in onze gemeente onbeantwoord. Opmerkelijk als je weet dat er tijdens de eindronde van onze hoogste voetbalklasse in 2019 voor meer dan 261 miljoen euro vergokt werd. U verslikt zich terecht in uw koffie. 

We zijn blij te vernemen dat onze federale overheid wel stappen durft zetten in de goede richting. Een voorzet voor ons bestuur om af en toe de voorstellen van de oppositie ten harte te nemen? Daar zetten we uiteraard liever ons geld niet op in.