Gemeenteraad update januari - maart

25 Mei 2021

Gemeenteraad update januari - maart

Een van onze goede voornemens voor 2021 was dat we vanaf nu onze leden en sympathisanten beter op de hoogte willen houden van de zaken waarmee Groen Schoten bezig is. Daarom zullen onze gemeenteraadsleden regelmatig een update plaatsen op onze website. Hieronder kan u alvast enkele pertinente punten lezen van de gemeenteraden van januari, februari en maart:

- Onze fractie houdt alle bouwwoede in Schoten stevig in het oog. We stellen steeds kritische vragen over de correcte toepassing van de spelregels bij het afhandelen van verschillende bouwdossiers: aan de Liebiglaan een KMO-zone, aan de Love-boat een reeks huizen, bij Van Gastel bloemen, elektro Van Uffelen … We hebben het idee dat deze meerderheid niet zo geeft om haar eigen regels, en hun regisserende rol niet altijd correct invullen. Zo had het conflict aan de Salt&Sugar volgens ons beter afgehandeld kunnen worden.


- Onze gemeente investeerde fors in onze politie. Uiteraard vinden wij een sterk ondersteund korps belangrijk, maar we vragen ons af of het oké is om nu die grote sommen uit te geven als binnenkort onze politie misschien fusioneert met Brasschaat of met andere politiezones. We vragen ons ook af of er echt wel wordt gekeken naar duurzaamheid: kunnen bv. bepaalde auto’s niet elektrisch of op gas?


- Er wordt heel veel geld van onze gemeente naar onze sportclubs gesluisd . Terecht. Maar een aantal voetbalclubs worden door deze meerderheid wel heel mooi bedeeld, met in twee jaar tijd drie kunstgrasvelden. Een voorwaarde voor de centen was dat ook de andere Schotense jeugd gebruik kan maken van deze velden. Benieuwd of het er ooit van zal komen dat onze jeugdverenigingen en scholen deze stevig omheinde NEPgrasvelden ooit effectief zullen kunnen gebruiken!


- In maart brachten we samen met CD&V en Vooruit een punt op de gemeenteraad over het personeelsbeleid van onze gemeente, want we maken er ons ernstig zorgen over. Er vertrekt veel volk en veel personeel is ongelukkig. Volgens ons ligt dit niet enkel aan de Coronamaatregelen, maar ook aan de manier van management. Wordt ongetwijfeld vervolgd.


Meer weten over deze puntjes? Aarzel niet om onze fractieleden te contacteren!