Fietsapplausdag 2023

02 Juni 2023

Fietsapplausdag 2023

"We zullen blijven strijden voor meer betere en veilige fietsinfrastructuur in en rond Schoten zoals bv een fietsbrug over de Sluizenstraat." Jelmer Snoeys, secretaris

Vive le velo, lang leven de fiets! Dat wij als Groen Schoten grote voorstander zijn van duurzame mobiliteit zullen we jullie niet meer moeten uitleggen hopelijk. Om het duurzaamste en gezondste vervoersmiddel bij uitstek in de picture te zetten stonden we deze vrijdag, 1 dag voor wereldfietsdag, met een grote glimlach paraat voor de nationale fietsapplausdag van de fietsersbond! De opzet? De fietsers bedanken voor hun bijdrage aan een leefbare wereld door voor hen te applaudisseren. Groen Schoten verzamelde hiervoor met de collega’s van Deurne bovenop de hoogmolenbrug om het inkomende en uitgaande fietsverkeer van beide gemeente aan te moedigen in hun keuze. Want dit is spijtig genoeg momenteel nog verre van de meest voor de hand liggende keuze. Wij zullen dan ook blijven strijden voor meer betere en veilige fietsinfrastructuur in en rond Schoten.

Het viel deze ochtend op dat een steile helling de fietser niet tegenhoud aan de hoogmolenbrug. Vandaag kwamen ze zelfs 1 voor 1 met de glimlach boven dus misschien toch maar werk maken van een fietsbruggetje over de, steeds drukker wordende, Sluizenstraat?