Doe mee met GruunRant - natuur dicht bij de stad

21 Oktober 2015

Doe mee met GruunRant - natuur dicht bij de stad

Alle plannen in Vlaanderen, hebben de mond vol van bescherming en uitbouw van de natuur: 1 miljoen nieuwe bomen, stadsrandbossen, ontsnippering, natuurverbindingsgebieden en ook de uitbouw van 'robuuste landschappen', omdat die beter te beschermen zijn dan kleine lapjes groen. Stad en rand in Antwerpen hebben de ongelooflijke luxe dat daar zo'n robuust landschap bestaat: GruunRant! Wel 35 km² groot! Mits enkele ingrepen, ligt er één doorlopende groene gordel van in de Antwerpse haven tot in Wommelgem!

Een gebied met veel gezichten: haven, natuurgebieden, oude kasteelparken, landbouw, bossen, recreatiegebied, ?  Denk maar aan de Oude Landen, Laaglandpark Merksem, Domein Vordenstein, Kasteeldomein Calixberghe, Peerdsbos, Park van Brasschaat, het Park van Schoten, het stadspark De Bremweide, het beschermde landschap Ertbrugge, de Fortvlakte, Park Groot Schijn en de valleien van de Grote Schijn en de Koude Beek, het Rivierenhof,...

Het belang van GruunRant kan niet overschat worden op vlak van biodiversiteit, inperking van de stadsuitbreiding, rust, gezonde lucht, recreatie en toerisme.

GruunRant verdient het om behouden en versterkt te worden. Om, samen met Landschapspark Zuidrand, een groene kroon op Antwerpen te zetten, om de rust van de buurgemeenten te vrijwaren, om fauna en flora kansen te bieden.

GruunRant wenst een leefbare omgeving voor de bestaande natuur en de mensen die er wonen, wandelen en werken.

GruunRant en de colleges van de aangrenzende gemeenten en districten willen dat nieuwe of te vernieuwen grote infrastructuur ondergronds gaat, en steeds leidt tot een versterking van GruunRant.

We zijn het de natuur, onszelf, en onze kinderen en kleinkinderen verplicht, om de schaarse groene rust- en ontspanningsgebieden te omarmen, te pamperen.

GruunRant behouden en versterken is dus een taak van ieder van ons.

Meer info vind je op www.gruunrant.org
Contact: [email protected].

 

Doe mee in Schoten

  • We vormen lokale werkgroepen, per gemeente, per district. Zin om mee te denken in Schoten? Mail: [email protected]
  • Voor Groen zit Dirk Gadeyne in de Schotense werkgroep. Mail: [email protected]