Brecht Verwulgen volgt Olivier op

17 April 2021

Brecht Verwulgen volgt Olivier op

Hallo iedereen, Mijn naam is Brecht Verwulgen, ik ben 22 jaar en studeer Industrieel ingenieur te Antwerpen. In 2018 deed ik mee aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de partij Groen. Er werd massaal gestemd op onze partij en dit zorgde ervoor dat we nu de derde grootste partij in Schoten zijn. Ook kan ik dankzij deze stemmen jullie binnenkort gaan vertegenwoordigen in de Gemeenteraad van Schoten. Ik kijk er alvast heel hard naar uit!Nu, voor velen ben ik jammer genoeg nog een onbekend gezicht. Corona laat het spijtig genoeg ook niet toe dat we elkaar in het echt ontmoeten, dus stel ik mezelf kort voor in deze tekst:  

Geboren in de Struikenlei, opgegroeid in de Heikantstraat en daarna verhuist naar de Kempensedreef. Een geboren en getogen Schotenaar dus, die beide kanten van de Vaart kent! 😉 Het was geweldig om op te groeien met de speelstraten en sportkampen in onze gemeente. Daarnaast heb ik een fantastische 12 jaar beleefd als lid in Chiro Terdonck en 2 nog extra leuke en leerrijke jaren als leider. Via de chiro ben ik ook in de jeugdraad beland waar al wat ervaring heb opgedaan als bestuurslid . Ik ben altijd een grote fan geweest van bossen en natuur, maar ook van wetenschap en filosofie. Met deze stevige basis ga ik het beste van mijzelf geven in de Gemeenteraad.


Schoten is een geweldig mooie en levendige gemeente, maar ook zijn er bepaalde zaken waarop Schoten nog vooruit kan gaan. Zo wil ik de verkeersveiligheid aanpakken in heel de gemeente, zeker langs de verschillende schoolroutes. Het is belangrijk dat de jeugd veilig met de fiets naar school kan gaan. Ik ben ook grote voorstander van buurtinitiatieven zoals speelstraten en rommelmarkten. Zeker in tijden van COVID moeten we investeren in samenhorigheid, verbondenheid en welzijn in eigen buurt.


Samen met Peter en Maya vlieg ik er op 29 april in op de gemeenteraad. U kan mijn eedafleging en de rest van de raad altijd volgen via de livesteam van de gemeente op youtube. Hopelijk kunnen we elkaar binnenkort coronaproof ontmoeten voor een babbeltje al dan niet met pintje, tot snel!


Brecht Verwulgen