Autovrije Paalstraat ook na Corona

06 November 2020

Autovrije Paalstraat ook na Corona

De laatste maanden leven we in een andere wereld. Feesten worden afgelast, vakanties uitgesteld, evenementen gaan niet door en we lopen met mondmaskers rond. Maar er zijn ook positieve kanten.

Ons leefmilieu herademt door minder verkeer, mensen helpen elkaar met boodschappen en mondmaskers naaien, meer thuiswerk en natuurbeleving.

Een van die leuke aspecten was de autovrije Paalstraat. Rondkuieren zonder voorbijrazende auto’s, op een terrasje zitten zonder stinkende uitlaatgassen, een praatje slaan zonder je stem te moeten verheffen boven het lawaai van het verkeer. Daar konden we voor deze crisis alleen maar van dromen!
Groen wilt na deze crisis verder genieten van een Paalstraat waar we met plezier naartoe komen. Waar zelfstandigen de ruimte hebben om hun waren buiten te stallen. Een wandelstraat met grote terrassen waar we elkaar ontmoeten, gaan funshoppen en ongehinderd wandelen van kledingzaak naar speelgoedwinkel en van bakker naar stoffenwinkel. Op deze manier wordt de Paalstraat een grotere trekpleister, ook voor mensen uit de buurgemeenten.

Jammer genoeg besliste het N-VA/VLD bestuur om dit niet te doen en rijdt er terug veel verkeer door onze winkelstraat. Dit ondanks de dramatisch stijgende Corona-besmettingen. De dominante auto claimt opnieuw de meeste ruimte. Voetgangers drummen samen op smalle voetpaden en in wachtrijen met mondmaskers op. Een centrum op maat van koning auto. De Schotense mens in een tweederangs rol.

Groen blijft ijveren voor een Paalstraat om trots op te zijn. Dit kan alleen door deze autovrij te maken. De crisis heeft ons geleerd hoe fijn dat is!

Wat een verademing voor de winkelende Schotenaar in een autovrije Paalstraat