29 jun 2020

1000 bomen actie - plant een boom in je tuin

Het Regionaal Landschap de Voorkempen, waar Schoten toe behoort, heeft een eigen identiteit en belangrijke natuur- en landschapswaarden. Met de 1000 bomen actie roept het Landschap je op om ook in jouw tuin aan te planten. Doe mee want het is eenvoudig, goedkoop en een meerwaarde voor onze streek.

Samenaankoop inheemse bomen en hoogstamfruitbomen

9% van de ruimte in Vlaanderen bestaat uit tuinen. Ze hebben een enorm potentieel in de strijd tegen de klimaatverandering en achteruitgang van de biodiversiteit. Jouw tuin, klein of groot, kan een verschil maken voor natuur en klimaat. Daarom organiseren IGEAN, Regionaal Landschap Rivierenland en Regionaal Landschap de Voorkempen een groepsaankoop inheemse solitaire bomen en hoogstamfruitbomen. Zij zorgen voor streekeigen plantgoed van de hoogste kwaliteit tegen de beste prijs.

Praktisch

Je betaalt 30 euro per stuk voor vijf soorten solitaire bomen. Deze bomen vragen een grote tuin. Heb je die niet, dan kan je een fruitboom planten. Die vraagt minder plaats. Met hun bloesems in het voorjaar help je solitaire bijen en honingbijen. De vijf soorten hoogstamfruitbomen kosten 25 euro per stuk.

Inbegrepen in de prijs van elke boom zijn een steunpaal van 1,5 meter en een boomband.

Kies de dichtsbijzijnde afhaallocatie. Je hebt de keuze tussen Brecht, Brasschaat, Edegem, Hemiksem, Rumst en Wommelgem.
Bestellen kan tot en met 30 september. Opgelet: per locatie is de capaciteit 500 bomen. Limiet bereikt? Dan kan je niet langer bestellen voor deze locatie.

Op 28 november liggen de bomen klaar tussen 9u30 en 12u30 op de door jou gekozen locatie.

Hier vind je alle beschikbare soorten op een rij.
De bestelmodule staat verder onderaan de pagina. Veel kiesplezier!

Reacties